DESPRE NOI

Ferrobeton, companie membră a Grupului CRH, este un producător cu experiență în domeniul execuției de elemente din beton prefabricate precomprimate, utilizate în domeniul infrastructurii rutiere, respectiv construcțiilor civile, industriale și agricole.
Ferrobeton România își desfășoară activitatea în fabrica situată la marginea Ploieștiului, în apropierea șoselei de centură, fabrică a cărei construcție a fost finalizată în anul 2008 după modelul altor fabrici din grupul nostru precum cea din Belgia și Polonia. Odată cu acest model CRH aduce în România know-how-ul acestor producători.

Din iulie 2022 Simbeton SRL face parte din Romcim S.A.,companie din grupul CRH, alături de Elpreco S.A. si Ferrobeton România SRL.

Astfel a început o noua etapă în activitatea noastră de producție a prefabricatelor din beton și suntem mai bine pregătiți pentru a răspunde nevoilor pieței din România, pentru a oferi partenerilor noștri produse și servicii de cea mai înaltă calitate.

Gama de servicii și produse oferită de Ferrobeton România, cuprinde atât partea de elemente prefabricate (proiectare, producție, transport și montaj) cât și cea de structuri din beton monolit (proiectare și execuție), asigurând astfel clienților opțiuni atractive din punct de vedere economic cât și tehnic.

Ferrobeton România s-a impus pe piața elementelor prefabricate oferind servicii flexibile orientate către client, eficiență și un bun raport calitate/preț.

Ca strategie, Ferrobeton România este nu numai orientată spre piață, ci de asemenea, orientată spre rezultate și împreună cu societățile din grupul CRH: CRH România si Elpreco. Poate sprijini orice cerere în zona de construcții: ciment, betoane de toate tipurile, inclusiv decorative, agregate, lianți rutieri și filer, BCA, pavaje, sisteme de canalizare, amenajări exterioare, etc.

Dispunând de o echipă de ingineri foarte bine pregătiți în producție, proiectare și vânzări, Ferrobeton România reușește să pună la dispoziția clienților săi soluții competitive care înglobează „know-how-ul” companiilor similare, componente ale Grupului CRH, din Belgia, Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia cu o experiență de peste 40 de ani.
Dotată cu cea mai nouă tehnologie pentru fabricarea betonului, stația de beton de care dispunem poate produce beton de înaltă clasă până la C80/95. Capacitatea stației de beton este de 22,5 metri cubi pe oră.

Liniile de producție au o lungime de 120 și 180 de metri, permițându-ne să turnăm elemente cu lungimi de până la 60 de metri într-o perioadă scurtă de timp.

Tehnologia de tensionare folosită este de tip stend. Fabrica dispune de două stend-uri de 120 m și 180 m, cu câte 10 linii de producție unde putem produce elemente precomprimate cu forțe de tensionare de până la 3500 tone-forță per stend, întregul proces de tensionare fiind computerizat.

Manipularea elementelor este asigurată de poduri rulante cu o capacitate totală de 180 de tone.
Fabrica dispune de laborator propriu în cadrul căruia sunt pregătite rețetele de beton, sunt controlate ingredientele (agregate, ciment, armătură) și se execută testele generale ale elementelor prefabricate pentru a asigura calitatea impusă de normele în vigoare.

Pentru transport și montaj lucrăm cu unele dintre cele mai importante companii în domeniu din România, iar cu ajutorul inginerilor noștri ne asigurăm întotdeauna că oferim cele mai bune servicii de consultanță clienților noștri.

Ferrobeton România deține certificări (certificate de calitate CE ) pentru controlul producției diverselor elemente prefabricate de beton precomprimat pentru construcții civile, industriale și agricole cum ar fi:

  • grinzi de pod;
  • fundații tip pahar;
  • stâlpi;
  • grinzi armate/precomprimate;
  • elemente pentru planșeu cu nervuri;
  • pereți plini și sandwich;
  • predale.

În anul 2013 s-a obținut certificarea ISO 9001/2008 pentru sistemul de management integrat și autorizația de furnizor feroviar AFER.

Volumul mare de producție, alocarea rapidă a capacităților, consultanță în proiectare, flexibilitatea la modificările din proiecte și orientarea către client recomandă Ferrobeton ca una dintre cele mai performante companii de prefabricate din beton pentru construcții din România.

CODUL DE CONDUITĂ ÎN AFACERI

CRH se angajează să îşi desfăşoare activităţile comerciale într-o manieră durabilă, etică şi responsabilă cu clienţii noştri, furnizorii, partenerii de afaceri, autorităţile şi comunităţile locale, acţionarii şi angajaţii deopotrivă, construind relaţii de lungă durată, bazate pe încredere şi susţinute de valorile noastre de bază de integritate, corectitudine şi respect faţă de lege.